tiistai 28. huhtikuuta 2009

Borta bra men hemma bäst.

Taannoin (lue: 100 vuotta sitten) minulta toivottiin postausta myös kodistani. En ole saanut aikaiseksi muita kuin tämän: KLIK. Nyt päätin ryhdistäytyä. Esittelen teille kotini viidessä osassa, tila kerrallaan. Ja joo, EN asu viiden huoneen kämpässä...!

Kotini on tilava kaksio jokimaisemalla. Talo on melko uusi, valmistunut 2007. Rakastan kotiani tosi paljon ja aina silloin tällöin harmittelen sitä, että tämä on opiskelija-asunto, eli joudun muuttamaan pois muutaman vuoden sisällä.

Tässä postauksessa esittelen olohuoneeni.


Kotini on siis aika tavallinen. Perussohva Askosta, sohvapöydät Ikeasta, kuten tv-tasonkin. Verhot ovat Finlaysonilta, kankaan nimi on Siesta. En nyt millään muista, mistä tuo hassu vihreä rahi on peräisin.


Tässä kuvassa näette suosikkihuonekaluni: Ikean Gullholmen-keinutuoli. Suosittelen kaikille, mikäli niitä edelleen myydään Ikeassa. Sopii ainakin minun vaivaiselle selälleni erinomaisesti ja on myös hauskan näköinen.


Ikea-linja jatkuu. Lipasto Ikean Malm, taulu myöskin Ikeasta. Valitsin tämän taulun lukuisista vaihtoehdoista sekä edullisen hinnan, että kuvan tunnelman takia. Kuvahan on alunperin Amsterdamista, mutta Turkuhan on pohjolan amsterdam, eikös vaan? :)


Jos katsot edellistä taulukuvaa tarkkaan, voit nähdä, että tämä otus kurkistaa lipaston takaa. Olen saanut tämän sinisen kirahvin joululahjaksi ystävältäni vuosia sitten. En ole ikinä kehdannut kysyä, että mikä tämä oikein on. En siis tiedä, mitä otuksella oikeasti kuuluisi tehdä. Ehdotuksia?


Nämä Toulouse-Lautrecin maalauksista tehdyt julistetaulut ovat koristaneet kotiani siitä asti, kun olen muuttanut pois vanhempieni luota, eli kohta viisi vuotta. Sinä aikana niistä on muodostunut rakkain sisustuselementtini, josta en luopuisi enää mistään hinnasta. "Fanitan" Toulouse-Lautrecia, en osaa sanoa miksi. Jotenkin noissa kuvissa vaan on aivan hurmaava tyyli ja hänen maalaamansa kuvat voi tunnistaa tuhansien muiden joukosta. Kuvathan ovat siis 1900-luvun alun mainosjulisteita, jotka luonnollisesti tuolloin tehtiin käsin...

Sarjan seuraavat osat ovat:
2/5 - makuuhuone
3/5 - keittiö
4/5 - kylppäri ja eteinen (=kastastrofi)
5/5 - pyhistä pyhin: vaatehuone

Miltä olkkarini vaikuttaa? Kiinnostaako tutustua kotiini jatkossa?

-C

P.S. Arvatkaas, mitä postimies toi mulle?!?!

3 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Tosi kivan näköinen olohuone! Toi kirahvin selkä on tasainen, pitäisikö siinä päällä pitää jotain? Odotan mielenkiinnolla seuraavia koti-postauksia :)

Anonyymi kirjoitti...

paljoko tolle asos paketille tuli hintaa jos lasketaan kaikki postikulut yms mukaan? :) ja maksoitko luottokortilla vai millä?

Cinderella kirjoitti...

Xue: Kiitos. :) Minäkin tykkään. Erityisesti pidän valkoisesta väristä, sillä se tekee huoneen valoisaksi jopa keskellä pimeintä syksyä. Tossa kirahvissa tosiaan kai kuuluis pitää jotain. Voisko se olla jonkun sortin kukkapöytä tai sellanen?

Anonyymi: Olet ensimmäinen anonyymi kommentoija blogissani kautta aikojen. :D Tuota noin... Nyt en ihan tarkkaan muista, mutta paketin hinnaksi kuluineen kaikkineen taisi tulla jotakin 35-40€:n välistä. Punnan kurssihan on tällä hetkellä pikkuisen korkeampi kuin euron. Ja maksan Asoksella aina Visa Electronilla - se on tosi helppoa, uskoakseni turvallista sekä mukavaa, kun veloitus näkyy heti tilillä.

-C