lauantai 7. maaliskuuta 2009

Millainen on hyvä postaus?

Roosa tarinoi blogissaan siitä, millaisista postauksista hän pitää. Roosalla oli jutussaan monta hyvää pointtia, jotka minäkin allekirjoittaisin. Esimerkiksi:

- Laadukkaat kuvat. Niin, kukapa haluaisi katsella epäselviä kuvia, joissa edes asun värit eivät erotu kunnolla. Myöskin peilikuvat kuuluvat mielestäni IRC-galleriaan alle 15-vuotiaiden käyttäjien profiileihin...

- Erikoinen tyyli. Itseänikin kiinnostaa seurata blogeja, joissa esitellään persoonallista tyyliä, jos kyseessä on tyyli- tai muotiblogi.

- Liian arkiset jutut. Tavallinen ruokakaupassa asiointi ilman sen kummempia sattumuksia ei sykähdytä.

Toisaalta, olen Roosan kanssa monessa myös eri mieltä.

- Puhekielisyys. Puhekieltä voi mielestäni varsin hyvin olla blogissa, jos se on kuitenkin hyvin kirjoitettua. Esimerkiksi tässä blogissa on mielestäni käytetty varsin ihanaa kieltä ja kielenkäyttö luo mielikuvaa kirjoittajan persoonasta.

- Kuvat, joissa ei näy kasvoja. Kaikki (esim. minä) eivät voi ammattinsa vuoksi (tai muusta syystä) blogata omilla kasvoillaan. Ja omassa blogissani ainakin ovat pääosassa vaatteeni, kenkäni ja asusteeni. Toki, jos minulla sattuisi joskus olemaan joku hieno kampaus, voisin kuvata sen erikseen, mutta kasvojani ette valitettavasti tule blogissa näkemään.

- Vaatteiden esittely henkarissa. Tämä riippuu tietysti vaatteesta, mutta monet vaatteet pystyy esittelemään henkarissakin ja todennäköisesti ne myöhemmin ilmestyvät päivän asuihinkin. On ihan hauskaa nähdä, miltä henkarissa ollut kiva/karsea vaate lopulta näyttää osana asua.

Loppuun oma päivän asuni minulle tyypilliseen postaustyyliin:


pusero: UFF (kahden euron päiviltä)
trikoohame: H&M
sukkikset: lahja äidiltä, ovat Voguet, joten tod. näk. Haloselta
nilkkurit: H&M


nahkatakki: Halonen
huivi: H&M

Laukkuna oli tämä kirppishelmi. Unohdin kuvata sen erikseen. Mulla on muuten menossa selvästi joku harmaahamemustapaita-vaihe... :D

Mitä mieltä olet tästä postaustyylistä? Kaipaatko muutoksia? Heitä kommentilla.

-C

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana nahkatakki!

Itse ei häiritse blogaajan naamattomuus, kuulunhan heihin itsekin:) Minä katselen vaatteita, en kasvoja!=)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan yleisenä pohdintana...Päättömyydessä on se huono puoli, että harvoin kuva näyttää hyvältä, jos kuvattavan pää puuttuu... Ihmissilmä, kun on tottunut siihen, että ihmistä katsellaan kokonaisuutena... Valitettavasti mielestäni huono kuva voi, ei nyt välttämättä aina pilata, mutta asettaa asun kuitenkin huonoon valoon...Voisiko miettiä esim. jotain rekvisiittaa, joka sopisi kuvaan ja vaatteisiin (esim. viuhka) kuvan rajaamisen sijaan??

Cinderella kirjoitti...

Sofia D: Ok, kiva kuulla. :)

Ann-Helen: Aikas hyvä pohdinta. Otan tuon harkintaan. Kiitos erinomaisesta ideasta!

-C